طرز تهیه دلمه برگ مو
دلمه برگ مو یکی از خوشمزه ترین غذاهایی می باشد که برخی به آن رای مثبت می دهند این غذا که بوسیله برگ درخت انگور پیچیده می شود و برای درست کردن آن به این نوع برگ نیاز داریم دارای طعم خوبی می باشد برای پخت این غذا مواد را درون برگ قرار داده و آن را می بندیم که اگر بخواهیم این کار را با دست انجام دهیم نیاز هست تا بدانیم چطور اینکار را انجام دهیم تا مواد از داخل آن بیرون نریزد.
این غذا برای دورهمی های صمیمی مناسب می باشد و می توان آن را تهیه کرد به نظرم برای آماده کردن این غذا نیاز به حوصله و دقت می باشد و پخت دلمه برگ مو می توان جز آن غذاهایی باشد که خیلی سریع انجام نشود و برای درست کردن آن نیاز است تا زمانی صرف شود دستور پخت برای ۴ نفر مناسب می باشد برای اطلاع از آموزش آشپزی و طرز تهیه دلمه برگ مو به این شکل نظاره ها را همراهی کنید.
مواد لازم دلمه برگ مو
برگ مو ۲۵۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز دو عدد
آلوچه ۲۵۰ گرم
لپه یک پیمانه
برنج یک پیمانه
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
نمک و ادویه به مقدار لازم
روغن و آب به مقدار لازم
طرز تهیه دلمه برگ مو
در ابتدا لپه را خیس می کنیم برنج را هم خیس می کنیم سپس لپه را می پزیم برنج را هم می پزیم زمانی که نیم پز شدند هر کدام از آن ها آبکش می کنیم سپس یک عدد پیاز را در گوشت رنده ریز می کنیم و نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنم و به خوبی با هم مخلوط می کنیم.سپس گوشت را روی حرارت قرار می دهیم تا با مقداری آب پخته شود و بعد با مقداری روغن آن سرخ می کنیم رب گوجه را به آن اضافه می کنیم و مقداری تفت می دهیم سپس پیاز دیگری را ریز خرد می کنیم و سرخ می کنیم تا طلایی شود در نهایت تمامی مواد گفته شده را با هم تر کیب می کنیم و مقداری هم آلوچه را می شوییم و در کنار آن قرار می دهیم.
برگ مو و یا همان برگ انگور را می شوییم چوب های ته برگ را میگیرم سپس در داخل آب و نمک روی حرارت قرار می دهیم زمانی که چوش آمد سریع آن را آبکش می کنیم وقتی که برگ ها سرد شدند یک برگ را بر می داریم ( ابته می توان دو برگ را طوری کنار هم قرار دهیم که بخشی از آن روی یکدیگر باشند و جایی از آن ها باز نباشد ) و مقداری از مواد را که آماده کردیم را روی آن قرار می دهیم.
سپس یک آلوچه هم داخل آن می گذاریم و برگ را می پیچیم بطور که مواد از آن خارج نشود سپس قابلمه و یا ظرف مناسبی را بر می دهیم و دو تا سه قاشق روغن کف آن می ریزیم بعد دلمه ها را داخل آن می چینیم تا کف آن پر شود سپس لایه بعدی را با دلمه پر می کنیم اینکار را انجام می دهیم تا دلمه ها تمام شوند در نهایت حدود یک لیوان آب را به آرامی روی آن ها می ریزیم و یک بشقاب که کوچکتر از دهانه قابلمه می باشد را برعکس روی دلمه ها قرار می دهیم تا دلمه ها با حرارت ملایم پخته شوند.
نکات مهم در تهیه دلمه
- می توان بجای گوشت چرخ کرده از گوشت مرغ استفاده کرد.
- اگر بخواهیم دلمه های زیرین برشته نشوند ابتدا حدود دو لایه برگ قرار می دهیم بعد دلمه ها درون ظرف می چینیم.
- بجای آلوچه می توان از آلو و یا زرشک استفاده کرد.
- اگر از آلو استفاده می کنید مراقب باشین خیلی ترش نشود.
- اگر بخواهیم طعم دلمه ملس تر باشد مقداری شکر اضافه می کنیم.
- می توان بعد از گذاشتن یک ردیف دلمه مقداری آلوچه روی آن ها بریزیم و کار را ادامه دهیم.
- بنابر ذائقه افراد می توان برای افراد کمتر و یا بیشتر سرو شود.
- برای تزیین آن می توان از آلوچه و زرشک و برگ مو پیاز داغ استفاده کرد.
- زمان پخت دلمه حدود ۳۰ دقیقه می باشد.