طرز تهیه زولبیا و بامیه
زولبیا و بامیه نوعی شیرینی می باشد که با آغاز ماه مبارک رمضان پخت آن بیشتر می شود و در شیرینی فروشی های زیادی آن یافت می شود و فروش آن هم در بعضی جاها زیاد می باشد این شیرینی که به نظرم بسیار خوشمزه می باشد و میل کردن آن در ماه مبارک رمضان و موقع افطاری بسیار مناسب است.
معمولا زولبیا و بامیه در کنار هم سرو می شوند اما ممکن برخی یکی از آن ها به دیگری ترجیح دهند این خوراکی نامی آشنا برای بسیاری و دلچسب برای آن ها می باشد و سعی می کنند آن آن ها را خودشان درست کنند بعضی ها هم کلا ترجیح می دهند تا شیرینی های مورد نیاز را خودشان در منزل تهیه کنند تا نیازی به خرید آن نداشته باشند حتی گاهی زمانی هم که مراسم افطاری تدارک می بینند سعی ی کنند تا آن ها را آماده کنند و بر سر سفره قرار دهند.
مواد لازم زولبیا
ماست ۲۰۰ گرم
نشاسته ۲۰۰ گرم
آرد ۴۰ گرم
گلاب یک قاشق سوپ خوری
روغن جامد یک قاشق چای خوری
چوش شیرین نصف قاشق چای خوری
زعفران به اندازه دلخواه
طرز تهیه زولبیا
نشاسته و ماست را با هم ترکیب می کنیم سپس آرد را به آن ها اضافه می کنیم و آن ها را با وسیله مناسبی مانند همزن کاملا با هم ترکیب می کنیم تا مایع یکدستی شود سپس روغن را داخل آن ها می ریزیم و دوباره مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم در نهایت هم گلاب و زعفران و چوش شیرین را اضافه کرده و همه مواد را با هم ترکیب می کنیم زمانی که مایع یکدستی بدست آمد مقداری روغن داخل قابلمه می ریزیم در حدی که روی زولبیا را روغن بگیرد و زمانی که داغ شد مواد را بوسیله قیف یا وسیله ای مشابه آن مواد را به شکل دلخواه داخل آن می ریزیم و دو طرف آن را مقداری سرخ می کنیم و سریع داخل شربت مخصوص قرار می دهیم حدود یک ربع بعد آن را خارج می کنیم.
مواد لازم شربت
شکر یک کیلو
آب ۳۰۰ گرم
گلاب نصف پیمانه
زعفران و هل به مقدار لازم
آبلیمو یک قاشق مربا خوری
طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه
آب و شکر در ظرف مناسبی می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم سپس گلاب و هل ساییده شد و آبلیمو و زعفران اضافه می کنیم و می گذاریم بچوشند تا غلیظ شود سپس آن را از روی حرارت بر می داریم تا سرد شود.
مواد لازم بامیه
آرد ۲۰۰ گرم
تخم مرغ سه عدد
روغن جامد یک قاشق مربا خوری
آب به مقدار لازم
طرز تهیه بامیه
آب را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار می دهیم تا به چوش آید سپس زیر حرارت را ملایم می کنیم و آرد را داخل آن می ریزیم و هم می زنیم تا یکدست شود خمیر سفتی بدست آید سپس روغن را به آ اضافه می کنیم و حدود سه دقیقه هم می زنیم تا خمیر نسبتا سفتی بدست آید بعد اجازه می دهیم تا خمیر سرد شود.
سپس تخم مرغ را داخل ظرف چداگانه می شکنیم و یکی یکی به خمیر اضافه می کنیم و هم می زنیم و خمیر را ورز می دهیم تا نرم شود سپس قابلمه به همراه روغن روی حرارت قرار می دهیم زمانی که روغن داغ شد خمیر را بوسیله قیف مناسب به شکل دایره داخل روغن می اندازیم و با میه ها هم می زنیم تا به هم نچسبند و مقداری که دو طرف بامیه ها سرخ شد آن ها داخل شربت سرد می ریزیم حدود هفت تا هشت دقیقه بعد در می آوریم.
نکات مهم
- بامیه ها زمانی که داغ هستند داخل شربت می اندازیم تا شربت جذب آن ها شود.
- اگر شیربت غلیظ نباشد چند ساعت بعد شربت بامیه از دست می رود.
- برای خوش رنگ شدن بامیه ها یک قاشق شربت به خمیر آن اضافه می کنیم.
- بعضی ها به شربت باتقا اضافه می کنند.